Vi har älskat Vemdalsskalet i generationer

När Nils Petter Lindgren kom till Vemdalsskalet i början av 1930-talet var enda bebyggelsen en fäbodvall. Spår av den hittar du mitt emot dagens högfjällshotell. Den storslagna naturen gjorde ett outplånligt intryck på denna entreprenörssjäl, vilket ledde till att Pensionat Vemdalsskalet invigdes 1936 med hela åtta gästrum.

Sonen Bertil Lindgren tog så småningom över verksamheten och utvecklade det i stora stycken till det högfjällshotell som finns idag. Han tog även över systeranläggningarna i Björnrike och Storhogna. Idag drivs Vemdalsskalets och Björnrikes högfjällshotell fortfarande av släkten, som skapat några av den svenska fjällvärldens mest moderna och populära anläggningar.

Projekt Hovdedalen öppnar nu för fler att äga en bit av fjällvärlden, som närmaste granne till där allt började på Vemdalsskalet. Bakom projektet finns Hovdedalen Holding AB (organisationsnummer 55042-9808), som ägs och drivs av Nils Petter Lindgrens ättlingar i tredje och fjärde generationen.

Hovdedalen

Projektet Hovdedalen erbjuder 80 stycken fastigheter Vemdalsskalet med oslagbart ski-in/ski-out läge. ©  2020 Hovdedalen Holding AB